02
ΙΑΝ
Posted by Health Cook
Δημοσιεύτηκε στις 02-01-2014 σε Τρόπος Ζωής. Ετικέτες: Ευτυχία, Θετικότητα, Κατάθλιψη, Ψυχολογία

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, η ευτυχία είναι μια επιλογή που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις εξωτερικές περιστάσεις. Παίρνοντας απλά την απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι, μπορούμε να υιοθετήσουμε και να ζήσουμε μια πιο θετική ζωή. Έτσι, αντί για να στοχεύετε στην επίτευξη συγκεκριμένων πραγμάτων, το να θέσετε στόχο να κάνετε το 2014 το πιο θετικό έτος σας είναι πιο εφικτό από ό,τι νομίζετε.

Παρακάτω βρείτε οκτώ τρόπους για να εξασκήσετε περισσότερη θετικότητα το 2014. Στη συνέχεια, πείτε μας στα σχόλια  μερικές από τις δικές σας θετικές συνήθειες που σχεδιάζετε να κάνετε το νέο έτος.

 

 1. Πηγαίνετε έξω.
  Η έρευνα δείχνει ότι βγαίνοντας έξω βοηθάτε την μείωση του στρες, αυξάνετε τα επίπεδα της σεροτονίνης και ανεβάζετε τη διάθεση σας.
 2. Δώστε λίγο χρόνο στα παιδιά (τα δικά σας, τα ανίψια ή τα παιδιά του γείτονα!)
  Τα μικρά παιδιά μπορεί να έχουν την καλύτερη αντίληψη για τη ζωή.
 3. Διαλογιστείτε.
  Πληθώρα ερευνών δείχνει ότι ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει στην προώθηση της θετικότητας και την ευτυχίας. Bonus: Μπορεί να μειώσει ακόμη και την αρτηριακή σας πίεση.
 4. Παίξτε με το κατοικίδιό σας.
  Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων έχει αποδειχθεί ότι ενισχύσει την ευτυχία και εξορίσει το άγχος. (Συμβουλή: αν αγοράσετε κατοικίδιο μην πάτε αμέσως σε κατάστημα, ρωτήστε πρώτα την πλησιέστερη φιλοζωική)
 5. Αποσυνδεθείτε που και πού.
  Το Facebook, τα γραπτά μηνύματα, το Twitter, τα chats. Κλπ.. μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες καθημερινά - και όχι πάντα για καλό. Μελέτες έχουν δείξει ότι να ξοδεύουμε χρόνο στα social media μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε μοναξιά και άσχημα για τον εαυτό μας. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αφήστε τον εαυτό σας να είναι ευτυχισμένος.
 6. Πείτε ευχαριστώ.
  Η ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθεί στις θετικές πτυχές στη ζωή σας. Στείλτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε κάποιον που σας ενδιαφέρει, έτσι απλά. Θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι γι `αυτό.
 7. Διαβάστε περισσότερα βιβλία.
  Εκτός από τα αντισυμβατικά οφέλη για την υγεία μας, τα καλά βιβλία μπορούν να βάλουν το μυαλό σας σε άλλο τόπο - ίσως και σε μια θετική στάση.
 8. Χορέψτε ή τραγουδήστε το.
  Έχετε παρατηρήστε πώς όταν ακούτε το αγαπημένο σας τραγούδι ή δυνατά μουσική καθώς οδηγείτε, ανεβαίνει η διάθεσή σας; Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τραγούδι και ο χορός μπορούν άμεσα και θετικά να μας αλλάξουν την διάθεση.


 

 • Επεξεργασία: www.health-cook.com
 • https://www.facebook.com/pages/Health-Cookcom/661455173904755
 • Συγγραφέας: The Huffington Post | By Lindsay Holmes