01
ΙΑΝ
Posted by Health Cook
Δημοσιεύτηκε στις 01-01-2014 σε Διατροφή. Ετικέτες: Αντιγήρανση, Γήρανση, Μακροζωία, Φυτοφαγία

Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο από αυτούς που καταναλώνουν κρέας

Η αυστηρή φυτοφαγία (Vegan) μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας σε σύγκριση με την κατανάλωση κρέατος, δείχνει η μελέτη του πανεπιστημίου της Loma Linda της Καλιφόρνιας.

Στις δεκαετίες του 70 και του 80, το Πανεπιστήμιο Loma Linda, διεξήγαγε μια σειρά από μελέτες σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της χορτοφαγικής θρησκευτικής μειονότητας Adventist από το 1958. Οι μελέτες έδειχναν ότι οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο από τους κρεατοφάγους (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Huffington Post).

Οι μελέτες επίσης αποκάλυψαν ότι τα είδη των τροφίμων που καταναλώνονται στην χορτοφαγική διατροφή όπως "φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια" μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, δείκτη μάζας σώματος (περίμετρο της μέσης), και να ενισχύσει την υγεία του εγκεφάλου.

Το 2002, το πανεπιστήμιο Loma Linda έλάβε επιδότηση από το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της ΗΠΑ και έτσι συνεχίστηκε ο 2ος γύρος ερευνών πάνω στην υγεία των Adventist.

Η μελέτη, η οποία είναι στα μισό της ολοκλήρωσης γίνεται πάνω σε 96.000 ανθρώπους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Τα δραματικά ευρήματα της μελέτης αυτής παρουσίασε ο κύριος ερευνητής Gary E. Fraser, MD, PhD, τον Δεκ. 2012 στο Συνέδριο – Έκθεση, Διατροφή και Υγεία στο Χιούστον, ΗΠΑ (το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο επαγγελματιών διατροφής).

Οι αυστηρά-φυτοφάγοι Adventist άνδρες ζουν κατά μέσο όρο 83.3 χρόνια και οι φυτοφάγες γυναίκες 85.7 χρόνια, δηλαδή 9.5 και 6.1 χρόνια, αντίστοιχα, περισσότερο από από ότι οι υπόλοιποι κάτοικοι της πολιτείας μας (Καλιφόρνιας), είπε ο Fraser.

Η 2η έρευνα αυτή διαπίστωσε επίσης ότι

- Οι αυστηρά-φυτοφάγοι είναι, κατά μέσο όρο, 30 pounds(13.64 κιλά) ελαφρύτεροι από αυτούς που καταναλώνουν κρέας.

-Οι αυστηρά-φυτοφάγοι είναι επίσης πέντε μονάδες ελαφρύτεροι στην κλίμακα ΔΜΣ από αυτούς που καταναλώνουν κρέας.

- Οι ελαφρώς-φυτοφάγοι (οι οποίοι μπορεί να καταναλώνουν αυγά ή γαλακτοκομικά) καθώς και οι αυστηρά-φυτοφάγοι έχουν λιγότερη αντίσταση στην ινσουλίνη από αυτούς που καταναλώνουν κρέας.

-Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να ασκούνται τακτικά, να τρώνε φυτικά, και να αποφεύγουν το τσιγάρο σε σύγκριση με τα υπέρβαρα άτομα. Αυτό υποδηλώνει ότι πολλοί παράγοντες ενισχύουν τη συνολική υγεία αυτών των συμμετεχόντων.

-Οι Ιχθυο-φυτοφάγοι και οι ήμι-φυτοφάγοι που περιορίζουν τα ζωικά προϊόντα (αλλά καταναλώνουν κρέας μία φορά την εβδομάδα περίπου), έχουν "ενδιάμεση προστασία" από τις λεγόμενες ασθένειες του νέου τρόπου ζωής (Αλσχάιμερ, αθηροσκλήρωση, άσθμα, καρδιακά, οστεοπόρωση, εμφράγματα, ορισμένοι τύποι καρκίνου, παχυσαρκία κλπ)

Εντυπωσιακό εύρημα επίσης είναι ότι μόνο η παχυσαρκία μειώνει της ζωή ενός αφροαμερικάνου κατά 6,2%.

Η μελέτη του πληθυσμού έγινε σε 25% αφρο-αμερικανικής προέλευσης και 50% φυτοφάγους.

Επεξεργασία: www.health-cook.com
https://www.facebook.com/pages/Health-Cookcom/661455173904755
Πηγη: http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2012-12-28/diet/34474893_1_meat-eaters-vegetarian-diets-adventist-health-study 
http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/10/16/health-vegetarians-may-live-longer_n_1969415.html 
http://news.in.msn.com/national/article.aspx?cp-documentid=251066375