12
ΑΠΡ
Posted by Health Cook
Δημοσιεύτηκε στις 12-04-2014 σε Τρόπος Ζωής. Ετικέτες: Οικολογία, Πλανήτης

Κάθε τόσο, πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφθούμε το ρόλο μας σε αυτόν τον Πλανήτη, ως σημαντικό για να συμπεράνουμε την ευθύνη που έχουμε για την υγεία και την καλή κατάσταση του.

Άυτές οι μικρές καθημερινές πράξεις που ασκούμε στην κοινωνική σφαίρα ή το τοπικό μας περιβάλλον όχι μόνο συμβάλλουν στο να να τιμήσουν το πέρασμα μας από τη ζωή, να δείξουν το επίπεδο μας ως ανθρώπινα όντα, αλλά να εκπαιδεύσουν ως παράδειγμα, αυτήν την δέσμευση και τον σεβασμό προς αυτά που αγαπάμε.

Ναι, αγάπη και υπευθυνότητα για τις πράξεις μας εξακολουθούν να είναι οι αξίες που μας καθορίζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μακρυά από ιδεολογίες, κυβερνήσεις και θρησκείες κάθε είδους.

Τη στιγμή που το κατανοούμε αυτό, αρχίζουμε να βλέπουμε ότι ο πλανήτης είναι δικός σας, είναι δικός μας, ανήκει σε όλους μας. Η πιο κατάλληλη φράση είναι «Σκεφτείτε παγκόσμια, δράστε τοπικά» όταν πρόκειται να καθοριστούν οι υποχρεώσεις μας ως πολίτες του κόσμου. 


Σχετικά με τα θέματα του πλανήτη, είναι σημαντικό να θυμηθούμε τα λόγια του Edward Osborne Wilson, δύο φορές τιμημένου με το βραβείο Pulizer - 1979, 1991. Το 2003, ήταν ένας από τους υπογράφοντες του ανθρωπιστικού μανιφέστου .

Όχι πολύ καιρό πριν, δήλωσε...
«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 δεν είναι εξάντληση της ενέργειας,  οι οικονομικές καταρρεύσεις, ένας πυρηνικός πόλεμος μικρής κλίμακας ή η κυριαρχία μιας απολυταρχικής κυβέρνησης.

Όσο τρομαχτικές και να ήταν οι καταστροφές αυτές για μας, θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν εντός μερικών γενεών. Η διαδικασία που είναι εν εξελίξει στη δεκαετία μας, που θα διαρκεί εκατομμύρια χρόνια για να διορθώθει είναι η απώλεια της ποικιλότητας της γενετικής και των ειδών από την καταστροφή των φυσικών οικοτόπων.

Πρόκειται για μια τρέλα που οι απόγονοί μας είναι απιθανό να μας συγχωρήσουν.»

Για να προστεθεί μια οπτική διάσταση αυτής της πραγματικότητας που επηρεάζει και απασχολεί όλους μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε ένα βίντεο με σας. Το όνομα είναι -Ο Πλανήτης Γη Είσαι ΕΣΥ-, από τον Κάρλος Chavira.

think.jpg
«Σκεφτείτε παγκόσμια, δράστε τοπικά»

 

 Προειδοποίηση: Αυτό το βίντεο μπορεί να περιέχει δυνατές εικόνες για κάποια άτομα-ηλικίες.

Πηγές
  • www.health-cook.com
  • http://www.unique-southamerica-travel-experience.com/planet-earth-is-you.html